Friday, March 17, 2017

Scam Alert Wong Phui Phui

Scammer alert

Kes: Belian barang dr Mudah.com.my bayaran telah dibuat, barang yang dijanjikan dari Labuan ke Jesselton Point,KK menggunakan perkhidmatan feri tidak sampai. WA tidak respond hanya seen shj. Call telah di blok.

Penipu akan meminta dibayar separuh dan bila barang sampai bayar separuh lagi. Penipu ini juga akan mendesak dengan meminta simpati perlu menggunakan duit untuk bayar sewa rumah!

Nama penipu: Wong phui phui
No akaun maybank: 512558328091
Hp: 0109718926 (call | WA)

#scammerlist #senaraipenipuonline

37 comments:

  1. Update, dah pakai no acc baru 7061154233, scammer ni.

    ReplyDelete
  2. Update.. Sy bru kena tdi.. Dia pakai no bru 01151659383 dan no acc lain *1101 8914 2912*
    Maybank
    Karang Capor Sadri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni maklumat tambahan dia. In case nak buat report polis.
      Manged to get his IC: 890608125539
      Address: Not exactly tapi di Kg. Tenggah, Langkuas, Kawang, Papar Sabah.
      I pun terkena....tgh cuba nak trace siapa si Karang dan si Wong Phui Phui ni

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. 01151659383 still in Mudah now, selling Sony camera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru kena 14k dengan karang capor🤦‍♀️🤦‍♀️

      Delete
  4. baru kena tadi hmmm sekelip mata je..awal2 dah tolak tapi termakan pujukan

    ReplyDelete
  5. ni detail dia guna
    5125 5832 8091 maybank Wong Phui
    01151659383

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Masih aktif rasanya... menggunakan no akaun 514589384896. No telefon pun dh tukar 0146695534....

    ReplyDelete
  8. Sekarang menggunakan alasan anak sakit....

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. saya hmpir terkana jgk. sya da post d fb... dia kerap aktif d mudah, corousell sama fb. hati2 bila "mencari barang". sya post d mudah.my "tengah mencari xioami 5 sesiapa yg sudi jual whatsap sya". trus whong kata dia ada tu fon. ak mau beli tpi dia jauh d kk aku plak d Ld. so, dia main paksa suruh booking la suruh bankin ckit2 la supaya nampak trust. alahai nampakan sngat tipu. sya kata minggu depan sya ke KK trus deal la. dia kata "ok, bankin dlu sebb ada org jgk mau urgent". dia kasi nombor bankin nama dia. dia urgent nak menipu pun bukannya hebat sngat. face2face pun suruh bankin. wtf hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org kata wong phui phui ni touke casino online. kemungkinan dia memerlukan duit untk berjudi. tahu la kan, org yg berjudi ni tidk kisah miskin dan kaya. klau dpt duit apa lgi berjudi la jawapnya.

      Delete
  11. https://forum.lowyat.net/topic/4569418

    https://www.mudah.my/Samsung+Note+3-65262793.htm

    this dude is back to scam

    ReplyDelete
  12. Msh aktif lg org ni,sya bru ja kena smlm.sial lh,igt kan btl2.melayang duit ku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia masih aktif lagi sejak 2015 hingga 2019 polis tak tangkap bank pun tak block acc dia memang bijak saya pun baru terkena dengan karang capor 14k🤦‍♀️🤦‍♀️

      Delete
  13. Aku tak tau org ni scammer,silap jg tak google dlu sial lah.

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah jumpe thread ni dlu sblm bankin..dia cube menipu sy bl sy iklan kan mencari baju melayu di mudah..

    ReplyDelete
  15. berhati hati la dengan orang ni masih aktif lg..sekarang dia guna no hp 0146695534 dan accocunt bank ni
    7068-4313-70*
    *CHAN SHENG CHAU*

    *PUBLIC* *BANK*
    *6377000330*
    *CHAN* *SHENG* *CHAU*

    ReplyDelete
  16. Saya baru post dalam mudah cari bola golf terus 014-6695534 whatsapp saya kata dia ada jual bola golf boleh pos laju dari Kuching ke Semenanjung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq blog ini elak saya kena tipu dgn 0146695534

      Delete
  17. *CIMB*
    *7068-4313-70*
    *CHAN SHENG CHAU*

    ReplyDelete
  18. Dah terkena dgn chan sheng chau ni...nasib baik sikit jer.. tunggu ko aku report polis...ko ingat senang ke duk malaysia. Aku report ko kene bayar aku 8000 as ganti rugi or meringkuk dalam itu jail...nak menipu pun tak guna guna otak...dah sah sah ko bagi nama ko acc ao ko. Cit porah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mna nak buat laporan ya bro..sy pun terkena jg..shitt la

      Delete
    2. memeng betul saya pun baru kena 14k dengan karang capor ingat senang nak kumpul modal

      Delete
  19. Mcm mna nak report ya..sy pun terkena jg.shitt la

    ReplyDelete
  20. pergi jaa report polis .. kata kena pukau duit lepas balas chat dri celaka tuu ..

    ReplyDelete
  21. I just got scammed by this person!!I was so desperate to buy a CNY ticket back home n I fell for this. Yes ,he used the same way to tipu my money. I found him on Carousell .His details:
    Carousell:
    Username: adenn89 (he changes his username twice)
    Hp number:010-2663498
    Bank: Maybank
    Acc number:110189142912, KARANG CAPOR SADRI
    Origin: Labuan,Sabah (This is what his carousell account says)

    I wanted to buy one train ticket for CNY ,and he told me that he has two tickets, and persuade me to buy two.After i've promised to buy two,he says rm60 for two. Of course i thought he meant rm60 per one,so i immediately transferred rm60 to him. After i've transferred,he told me that rm60 is per one,asked em to transfer rm60 balance. Of course i did not,cos RM60 per one is too pricey for me as a student .So I bargained to pay RM20 balance .After paying ,he totally disappear, never reply my msg anymore .Now to think of that,i actually did ask him to let me have a look on the KTM ticket. Only after 1 hour he sent me the ticket (this was before payment,details were cropped out). He had just photoshopped the ticket details into his name. It was so obvious!! But i was so worried that i cant go bacm hime during the holidays and i fell for his trap. (Really silly me)

    Conclusion: I really don't want to see others fell into his trap anymore. Please take note of this name 'KARANG CAPOR SADRI'. Bank account may change but I don't think he's a professional scammer, he'll still use his IC to create new bank accounts.

    P.S.: I found a news regarding a person with this same name,same age (since his carousell account has a '89', i assume he's bron in 1989),same origin,who committed theft. I highly wonder whether is this the same guy. 😡

    ReplyDelete
  22. Sy baru kena pagi nie.. Cibai nie scammer penghantaran barang x sampai2 . Dan terus block

    ReplyDelete
  23. Celaka lah ini orang... Saya pun dah kena tipu.. dia jual game ps4 11 item rm 150... Nak hantar guna bas.. dah 2 hari tak sampai2 lagi ni... Ini no terbaru dia 0102663498... kalau jumpa dia minta bantai biar pecah muka dia... Aku tak halalkan duit yang dia ambil tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru kena 14k dengan karang capor kenapa lah sejak 2015 sampai 2019 bank tak block polis pun tak tangkap padahal dah ramai report🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️mcm2 la malaysia

      Delete
  24. Saya baru saja lesap Rm550.00. Sudah ramai yang kena tipu. Kenapa dia masih boleh buat aktif menipu orang lain. Sedangkan ramai yang sudah buat laporan polis.

    ReplyDelete