Friday, March 17, 2017

Scam Alert Wong Phui Phui

Scammer alert

Kes: Belian barang dr Mudah.com.my bayaran telah dibuat, barang yang dijanjikan dari Labuan ke Jesselton Point,KK menggunakan perkhidmatan feri tidak sampai. WA tidak respond hanya seen shj. Call telah di blok.

Penipu akan meminta dibayar separuh dan bila barang sampai bayar separuh lagi. Penipu ini juga akan mendesak dengan meminta simpati perlu menggunakan duit untuk bayar sewa rumah!

Nama penipu: Wong phui phui
No akaun maybank: 512558328091
Hp: 0109718926 (call | WA)

#scammerlist #senaraipenipuonline

24 comments:

  1. Update, dah pakai no acc baru 7061154233, scammer ni.

    ReplyDelete
  2. Update.. Sy bru kena tdi.. Dia pakai no bru 01151659383 dan no acc lain *1101 8914 2912*
    Maybank
    Karang Capor Sadri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni maklumat tambahan dia. In case nak buat report polis.
      Manged to get his IC: 890608125539
      Address: Not exactly tapi di Kg. Tenggah, Langkuas, Kawang, Papar Sabah.
      I pun terkena....tgh cuba nak trace siapa si Karang dan si Wong Phui Phui ni

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. 01151659383 still in Mudah now, selling Sony camera.

    ReplyDelete
  4. baru kena tadi hmmm sekelip mata je..awal2 dah tolak tapi termakan pujukan

    ReplyDelete
  5. ni detail dia guna
    5125 5832 8091 maybank Wong Phui
    01151659383

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Masih aktif rasanya... menggunakan no akaun 514589384896. No telefon pun dh tukar 0146695534....

    ReplyDelete
  8. Sekarang menggunakan alasan anak sakit....

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. saya hmpir terkana jgk. sya da post d fb... dia kerap aktif d mudah, corousell sama fb. hati2 bila "mencari barang". sya post d mudah.my "tengah mencari xioami 5 sesiapa yg sudi jual whatsap sya". trus whong kata dia ada tu fon. ak mau beli tpi dia jauh d kk aku plak d Ld. so, dia main paksa suruh booking la suruh bankin ckit2 la supaya nampak trust. alahai nampakan sngat tipu. sya kata minggu depan sya ke KK trus deal la. dia kata "ok, bankin dlu sebb ada org jgk mau urgent". dia kasi nombor bankin nama dia. dia urgent nak menipu pun bukannya hebat sngat. face2face pun suruh bankin. wtf hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org kata wong phui phui ni touke casino online. kemungkinan dia memerlukan duit untk berjudi. tahu la kan, org yg berjudi ni tidk kisah miskin dan kaya. klau dpt duit apa lgi berjudi la jawapnya.

      Delete
  11. https://forum.lowyat.net/topic/4569418

    https://www.mudah.my/Samsung+Note+3-65262793.htm

    this dude is back to scam

    ReplyDelete
  12. Msh aktif lg org ni,sya bru ja kena smlm.sial lh,igt kan btl2.melayang duit ku.

    ReplyDelete
  13. Aku tak tau org ni scammer,silap jg tak google dlu sial lah.

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah jumpe thread ni dlu sblm bankin..dia cube menipu sy bl sy iklan kan mencari baju melayu di mudah..

    ReplyDelete
  15. berhati hati la dengan orang ni masih aktif lg..sekarang dia guna no hp 0146695534 dan accocunt bank ni
    7068-4313-70*
    *CHAN SHENG CHAU*

    *PUBLIC* *BANK*
    *6377000330*
    *CHAN* *SHENG* *CHAU*

    ReplyDelete
  16. Saya baru post dalam mudah cari bola golf terus 014-6695534 whatsapp saya kata dia ada jual bola golf boleh pos laju dari Kuching ke Semenanjung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq blog ini elak saya kena tipu dgn 0146695534

      Delete
  17. *CIMB*
    *7068-4313-70*
    *CHAN SHENG CHAU*

    ReplyDelete